Terug

Volg Hart van Nederland

Wopke Hoekstra neemt het op voor Wilders na Twitterschorsing

Wopke Hoekstra neemt het op voor Wilders na Twitterschorsing

Politiek

30 apr 2022, 17:16

Wopke Hoekstra heeft zijn zorgen geuit over de doodsbedreigingen aan het adres van PVV-leider Geert Wilders. Dat doet de minister van Buitenlandse Zaken nadat Wilders door Twitter werd geschorst om een tweet aan de Pakistaanse president waarin hij het had over de vele doodsbedreigingen die hij kreeg van moslims uit het Aziatische land.

"Ernstige zorgen over doodsbedreigingen aan het adres van Geert Wilders. Die zijn volstrekt onacceptabel", aldus Hoekstra op Twitter. "We hebben onze zorgen al meerdere keren in Islamabad en Den Haag aan de Pakistaanse autoriteiten overgebracht. En we zullen dat blijven doen."

Het bericht van Hoekstra doet Wilders goed, zo reageert hij. "Dank voor deze publieke reactie", aldus de PVV-voorman. Al lange tijd vraagt hij om erkenning van zijn situatie van jarenlange bedreigingen. Die erkenning is er volgens hem onvoldoende vanuit het kabinet, ook al heeft premier Rutte meermaals zijn afkeer erover uitgesproken. Op Koningsdag deels ook Justitieminister Yesilgöz al haar zorgen over de bedreigingen die Wilders en zijn vrouw ontvangen.

Schorsing op Twitter

Vrijdag werd Wilders voor de tweede keer in een week geschorst van Twitter, deze keer voor een paar uur. "Geen idee waar ze mee bezig zijn bij @Twitter, maar goed ik ben er - opnieuw - weer!", aldus Wilders. "Paar uur geleden weer tijdelijk geblokkeerd zonder opgaaf van reden/tweet. Meteen weer beroep ingediend en nu binnen een paar uur en zónder formele reactie op beroep ineens toch weer toegang." Afgelopen dinsdag draaide Twitter de eerste schorsing terug en bood Wilders excuses aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.