Terug

Volg Hart van Nederland

Wilders loopt weg na vraag over tweets: 'Ik draag altijd bij aan vertrouwen'

Politiek

5 dec 2023, 12:10

PVV-leider Geert Wilders kijkt positief terug op zijn eerste verkenningsgesprek met Caroline van der Plas (BBB), maar toonde zich na afloop ook geïrriteerd door vragen vanuit de pers. Toen een verslaggever van RTL Nieuws enkele vragen stelde over zijn tweetgedrag, kapte hij het persmoment af en vertrok.

Dinsdag staat voor Wilders in het teken van individuele gesprekken met BBB-leider Van der Plas en VVD-leider Dilan Yeşilgöz, samen met verkenner Ronald Plasterk. "Het gaat er naast de inhoud om dat je vertrouwen hebt in elkaar. Dat kan alleen maar groeien op deze manier", aldus Wilders.

Als een verslaggever van RTL Nieuws vraagt naar zijn eigen rol in het creëren van voldoende vertrouwen, onder meer door zijn tweets, reageert Wilders tot tweemaal met "Ik draag altijd bij aan het scheppen van vertrouwen", en loopt dan geërgerd weg.

Haagse spelletjes

De vragen van de verslaggever komen na ophef die ontstond over berichten die Wilders vorige week op X, het voormalige Twitter, had geplaatst. Daarin betichtte hij NSC-leider Omtzigt van "Haagse spelletjes". In reactie daarop gaf Wilders maandag aan zich deze week "nog constructiever" op te stellen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.