Terug

Volg Hart van Nederland

Werkende Oekraïners gaan 350 euro per maand meebetalen aan opvang

Politiek

6 mrt 2024, 06:42

Oekraïners die in ons land werk hebben, moeten gaan meebetalen aan hun opvang. Dat heeft demissionair staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer, daar schrijft RTL Nieuws over. Vorige week stemde een meerderheid van de Tweede Kamer al voor.

Verschillende voorstellen werden al ingediend voor een eigen bijdrage, onder andere door BBB en NSC. Maar in het debat over de opvang van Oekraïners gaf demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) al aan dit ook zelf al te willen regelen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

En in een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij nu dat hij werkt aan een regeling waardoor werkende, volwassen Oekraïners op korte termijn 105 euro per persoon moeten betalen voor gas, water en elektra. Als er ook gebruik gemaakt wordt van catering op locatie moeten Oekraïners nog eens ruim 240 euro per maand extra betalen. In totaal zo'n 350 euro per maand dus.

Ingewikkeld

Van der Burg gaf vorige week in het debat al aan met de regeling te komen. Toen gaven diverse fracties ook aan zich zorgen te maken over de uitvoerbaarheid. Die moet niet ingewikkeld zijn. Ook vinden de meeste fracties dat in alle gemeenten dezelfde regels moeten gaan gelden.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.