Terug

Volg Hart van Nederland

Er mag tóch waterpijp gerookt worden: kabinet zet streep door verbod

Politiek

2 dec 2022, 07:50

Waterpijpen blijven in de horeca voorlopig gewoon in gebruik. Het kabinet wilde een verbod op de waterpijp, maar daar is na protest van D66 een streep doorheen gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

Rookhokken in de horeca zijn sinds 2020 verboden, maar voor waterpijpen geldt een uitzondering. Ze mogen gewoon worden gebruikt, zolang daar geen tabak in gaat. Kruidenmengsels en dampsteentjes zijn wel toegestaan.

Kankerverwekkend

Het kabinet overwoog toch een verbod, omdat in uit inspecties blijkt dat veel shishalounges zich niet aan die regel houden. Steekproeven laten zien dat er nogal eens tabak wordt gebruikt. Ook blijken er vaak kankerverwekkende en andere schadelijke stoffen in de horecaruimtes te hangen die veroorzaakt worden door de waterpijp.

Bronnen melden aan de krant dat de meeste partijen het eens waren met de ChristenUnie, die het verbod voorstelde, maar dat D66 er principieel op tegen was. Ze zien de waterpijp als een genotsmiddel, dat niet zomaar aan de kant geschoven moet worden. Ook zagen ze veel juridische haken en ogen aan het verbod.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.