Terug

Volg Hart van Nederland

Vlaggenverkoper Marco boert goed door protest met omgekeerde vlaggen

Vlaggenverkoper Marco boert goed door protest met omgekeerde vlaggen

Politiek

29 juli 2022, 15:30

Door heel Nederland hangen omgekeerde vlaggen. Met het blauw-wit-rood voeren boeren actie tegen de stikstofplannen van het kabinet, en sympathisanten tonen hun steun ermee. Bij de leveranciers kan de vlag uit, want daar wordt een topomzet gedraaid die ze normaal gesproken alleen bij grote voetbaltoernooien zien.

Bij de vlaggenclub in Mijdrecht vliegen de Nederlandse vlaggen over de toonbank. "Het is ongelofelijk. We zijn er maar druk mee. Soms hebben we honderden orders per dag", zegt eigenaar Marco van Dalen tegen Hart van Nederland. "Momenteel verkopen we in verhouding meer rood-wit-blauw in deze tijd dan normaal. We hebben bijvoorbeeld spiegelhoesjes. Die worden nu andersom opgehangen, zodat ze blauw-wit-rood zijn. Normaal worden ze tijdens het EK en WK veel verkocht."

'Kunnen iedere vlag omdraaien'

Van Dalen krijgt soms ook wel eens het verzoek of naast de traditionele rood-wit-blauw vlag ook de blauw-wit-rode vlag verkoopt. "Dan lachen we natuurlijk stiekem buiten het telefoontje om", zegt hij lachend. "We kunnen iedere vlag omdraaien. Zo moeilijk is dat niet. Sommige mensen denken echt dat we speciale vlaggen maken of bestellen de oude oorspronkelijke Joegoslavische vlag. Dat mag ook van ons uiteraard."

De vlaggenverkoper heeft dan ook niets te klagen. "Ten opzichte van normaal in dit seizoen verkopen we nu het tienvoudige. Normaal doen we dit alleen tijdens een WK- of EK-voetbal", zegt hij. "Ik vind het wel een mooi gezicht. We mogen best trotser zijn op onze vlag. Ik vind het wel mooi wapperen, maar het zou mooier zijn als het rood boven zou zitten. Misschien is het een idee voor de boeren om een eigen actievlag te maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.