Terug

Volg Hart van Nederland

Twitter snoert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn de mond: bericht verwijderd, account vergrendeld

Twitter snoert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn de mond: bericht verwijderd, account vergrendeld

Politiek

29 juli 2022, 15:44

Twitter heeft een bericht van de rechtse rechtsfilosoof Raisa Blommestijn verwijderd. Volgens vriendin en medestander Eva Vlaardingerbroek kan Blommestijn voorlopig ook geen berichten meer op Twitter plaatsen. Haar account op het platform zou zijn vergrendeld. Twitter was niet direct bereikbaar voor commentaar, meldt het ANP.

Blommestijn deelde donderdag een foto van een billboard waarop de bekende transman Jason Bhugwandass afgebeeld staat. Bhugwandass werd als meisje geboren en kreeg enkele jaren geleden een operatie waarmee hij man werd.

Bhugwandass is dit jaar een van de gezichten van Pride Amsterdam, dat de komende week wordt gehouden. Daarom is Bhugwandass met een ontbloot bovenlijf te zien op een affiche. Daarop zijn de littekens van de operatie zichtbaar.

Blommestijn schreef daarover: "Het vieren van psychische problemen onder het mom van 'Pride'. Deze vrouw heeft dringend hulp nodig en zou niet op een enorm billboard tentoongesteld moeten worden." Die tweet is niet meer zichtbaar, Twitter heeft de boodschap geplaatst dat het bericht de Twitter-regels heeft overtreden.

Reacties

Twitter reageert verdeeld op het nieuws. Vriendin en medestander Eva Vlaardingerbroek spreekt haar schande uit over de actie van het platform. Dat doen haar volgers overigens ook. Sander Schimmelpenninck spreekt zich juist weer fel uit tegen de tweet.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.