Terug

Volg Hart van Nederland

Thierry Baudet woedend dat paraplu-aanval niet bestraft wordt: 'Dit is waanzin'

Politiek

25 mei 2024, 21:50

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet reageert woedend op het besluit van de Belgische justitie om de man die hem met een paraplu sloeg geen straf te geven. In een Instagram-verhaal zegt Baudet: "Ik ben vogelvrij verklaard. Dit is waanzin. Het rechtssysteem is kapot."

De Oekraïner die Baudet vorig jaar sloeg met een paraplu in België, hoeft volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad niet voor de rechter te verschijnen. De 33-jarige man krijgt wel een waarschuwing en mag de komende tijd geen andere strafbare feiten plegen.

Lichte hersenschudding

Baudet was in oktober aangevallen toen hij een lezing kwam geven in Gent. Hij werd plots geslagen door een man die daarna ter plekke is overmeesterd door de politie. De Nederlandse politicus liep volgens zijn partij een lichte hersenschudding op door de aanval. De politiediensten hebben de verdachte uitgebreid verhoord.

Het parket heeft inmiddels aan Het Nieuwsblad laten weten de man "een waarschuwing met pretoriaanse voorwaarden op te leggen". Dit betekent dat er geen strafvervolging komt als hij voldoet aan bepaalde voorwaarden. "Mocht de verdachte binnen redelijke termijn nieuwe feiten plegen, dan zal hij alsnog voor de correctionele rechtbank worden gedagvaard."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.