Terug

Volg Hart van Nederland

Sigrid Kaag en D66-bestuur reageren vanmiddag al op #MeToo-rapport

Sigrid Kaag en D66-bestuur reageren vanmiddag al op #MeToo-rapport

Politiek

21 apr 2022, 12:34

Partijvoorzitter Victor Everhardt en partijleider Sigrid Kaag van D66 reageren donderdagmiddag al op het rapport naar grensoverschrijdend gedrag, meldt de partij. Na een bericht in de Volkskrant beloofde het bestuur het rapport én een bijlage die tot nu toe vertrouwelijk bleef opnieuw te "wegen".

Het rapport pleitte een prominente D66'er in eerste instantie vrij, maar uit de bijlage zou blijken dat hij wel degelijk grensoverschrijdend gedrag heeft getoond. In eerste instantie werd de reactie van de partijtop voor vrijdag in het vooruitzicht gesteld.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Eigenlijk zou de partijtop vrijdag reageren. Donderdag staat zowel het bestuur als Kaag voor het eerst de pers te woord over de kwestie. Deze week hield D66 de boot steeds af. Alleen vanuit de fractie kwamen enkele antwoorden op vragen van de pers.

Vertrouwelijk bijlage

De Volkskrant berichtte zaterdag over een vertrouwelijke bijlage van het rapport, dat een jaar lang geheim is gebleven. Dit terwijl de partijtop wel de bevindingen in het openbare deel van het onderzoek publiceerde, waarin staat dat geen bewijs is gevonden van seksuele intimidatie door voormalig partijadviseur Frans van Drimmelen.

Van Drimmelen, bekend lobbyist in Den Haag, kondigde deze week aan te stoppen met zijn werk en zijn D66-lidmaatschap op te geven. De partijtop had hem daar "met klem" om gevraagd, aldus het D66-bestuur.

ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.