Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte reageert op beoogd opvolger Dick Schoof: 'Goeie keus, werk is ingewikkeld'

Politiek

29 mei 2024, 15:28

"Ik denk zeker dat Schoof geschikt is, ik vind het een goeie keus", zegt Mark Rutte over premierskandidaat Schoof. Rutte hoopt vooral dat Schoof de ruimte krijgt om 'dingen niet goed te doen' want het werk is volgens Rutte 'ingewikkeld'.

Demissionair premier Rutte reageerde woensdag op het nieuws dat Schoof vooruit is geschoven als beoogd premier. Hij hoopt vooral dat iedereen Schoof de kans geeft. "Ik ga niks over slechte eigenschappen zeggen."

Positieve woorden wist Rutte wel te noemen. "Hij is niet alleen goed adviserend, maar ook besluitvaardig. Het is iemand die heel goed kan structureren. Dat is ook belangrijk als je een team leidt", zei Rutte. "En hij is respectvol naar iedereen boven hem en onder hem."

Ambtelijke functies

Schoof werd dinsdag officieel door de formerende partijen naar voren geschoven als beoogd premier voor het nieuwe kabinet. Binnen de overheid heeft hij al verschillende hoge ambtelijke functies bekleed. Zo is hij voormalig hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Tot dinsdag was hij de hoogste ambtenaar binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Schoof presenteerde zich dinsdag tijdens een persconferentie aan het publiek. Hij gaf veelal korte antwoorden en ging politiek gerichte vragen uit de weg.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.