Terug

Volg Hart van Nederland

Premier Rutte is in Oekraïne, bezoekt president Zelenski in Kiev

Premier Rutte is in Oekraïne, bezoekt president Zelenski in Kiev

Politiek

11 juli 2022, 13:02

Premier Mark Rutte is voor het eerst sinds de Russische inval in Oekraïne. Hij is maandag rondgeleid op plekken in de buurt van Kiev waar zwaar is gevochten. Later brengt de minister-president een bezoek aan president Volodimir Zelenski.

De laatste keer dat Rutte een bezoek bracht aan Oekraïne was begin februari. De premier ging toen samen met minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken langs bij Zelenski om te spreken over de toen nog dreigende oorlog. Rutte zal deze keer opnieuw zijn steun uitspreken aan Zelenski in de Oekraïense strijd tegen de Russen.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Rutte is niet de eerste regeringsleider die opduikt in Kiev. Slechts een paar weken na het uitbreken van de oorlog brachten de premiers van Polen, Tsjechië en Slovenië een bezoek aan Zelenski. Inmiddels zijn ook de leiders van Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië langs geweest bij de Oekraïense president.

Hoekstra eerder al in Kiev

Twee maanden geleden reisde Hoekstra al onaangekondigd af naar Kiev. De minister bezocht toen onder andere de Nederlandse ambassade daar. Ook sprak hij met Zelenski en burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev. Tijdens het werkbezoek ging het luchtalarm af en moest de minister onderduiken in een schuilkelder.

Minister Hoekstra in Oekraïne, Kiev

Minister Hoekstra in Oekraïne, Kiev

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.