Terug

Volg Hart van Nederland

Prijs voor Mark Rutte vanwege zijn 'welsprekendheid'

Prijs voor Mark Rutte vanwege zijn 'welsprekendheid'

Politiek

14 dec 2023, 21:57

Demissionair premier Mark Rutte heeft de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid gewonnen. Dat heeft de jury bekendgemaakt in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

Rutte krijgt de prijs om zijn "retorisch vernuft en verbale wendbaarheid". Ook bezit hij "de gave om wat groot, gevaarlijk of gewichtig lijkt onschuldig te maken, veelal met een opgewekte lach en een goedgehumeurd joviaal gebaar". Wel was de jury kritisch op Ruttes "selectief geheugen".

Demissionair premier Mark Rutte heeft het besluit genomen niet door te gaan als premier, maar liet onlangs weten open te staan voor een baan bij de NAVO:

Waarom Rutte niet door wil als premier: 'Gewoon een gevoel'
2:04
Waarom Rutte niet door wil als premier: 'Gewoon een gevoel'

De andere genomineerden waren Sylvana Simons (BIJ1), Henri Bontenbal (CDA), Rob Jetten (D66) en Caroline van der Plas (BBB).

Vorig jaar won Pieter Omtzigt (NSC) de Thorbeckeprijs. Eerdere winnaars zijn onder anderen Frits Bolkestein, Femke Halsema en Alexander Pechtold.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.