Terug

Volg Hart van Nederland

Premier Rutte geschrokken van conclusies Holocaust-onderzoek

Politiek

25 jan 2023, 12:29

Minister-president Mark Rutte is geschrokken van het onderzoek waaruit blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse jongeren twijfelt aan de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Ook ik vind het schokkend", aldus de premier. "We mogen over alles debatteren, maar het is van belang dat we het in ieder geval over de feiten met elkaar eens zijn."

Rutte vindt het een rol van de overheid, de samenleving en thuis om "gezamenlijk vast te stellen dat we dit niet willen". Thuis aan de eettafel, bij de opvoeding van kinderen, begint "elk fundamenteel debat".

Naast die van de premier kwamen er woensdag nog veel meer reacties los op het onderzoek. Onder andere Justitieminister Dilan Yeşilgöz zei het "schokkend" en "ernstig" te vinden. Ze vindt dat de samenleving veel werk te doen heeft, "en snel ook".

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.