Terug

Volg Hart van Nederland

Sam Hagens: 'Verspreekt Yeşilgöz zich over kabinetsformatie?'

Politiek

11 mrt 2024, 08:06

Er lijkt schot te zitten in de kabinetsformatie. Vooral de partij van Pieter Omtzigt zou een stap hebben gezet. Nieuw Sociaal Contract (NSC) wil nu toch onderhandelen over deelname aan een mogelijk kabinet met PVV, VVD en BBB. Dilan Yeşilgöz denkt zelfs dat het mogelijk is dat er nog voor de zomer een kabinet is. Sam Hagens en Merel Ek bespreken het in de nieuwe aflevering van podcast Politiek Vandaag.

Hagens denkt dat Yeşilgöz zich met haar voorspelling heeft versproken: "Je zit haar ook zo kijken van, 'dit had ik niet moeten zeggen'." Ek heeft ook haar twijfels: "Ze zegt ook gelijk, 'dat zeg ik al een tijde tegen u', maar dat heb ik haar echt nog nul keer horen zeggen. Dit is een classic voor als je per ongelijk iets nieuws hebt gezegd." Daarnaast ziet Hagens het niet gebeuren dat er nog voor de zomer een kabinet is, "de onderhandeling over de inhoud zijn nog niet eens begonnen".

Ongemakkelijk

Verder bespreken de twee politiek verslaggevers een "ongemakkelijk" interview dat Hagens eerder deze week voerde met Omtzigt over de geruchten over hem de week ervoor. "Voor de formatie is het heel belangrijk, het kan namelijk cruciaal kan zijn voor het proces," vertelt Hagens. "Aan de andere kant vind ik het ongemakkelijk om hem te vragen naar zijn huilbuien, het is voor Omtzigt ook heel pijnlijk."

Ek en Hagens vertellen deze week naast de Haagse actualiteit ook hoe zij omgaan met anonieme bronnen. Tijdens de formatie zeggen de onderhandelde de partijen namelijk vrijwel niets op camera. Met achtergrond gesprekken lukt het soms wel om inzicht te krijgen in wat zich afspeelt bij Putters aan tafel.

Politiek verslaggevers Sam Hagens en Merel Ek bespreken elke vrijdag de ontwikkelingen in politiek Den Haag. Waar gaat het heen met de formatie van het nieuwe kabinet? En wat gebeurt er in de wandelgangen? Met Politiek Vandaag ben je helemaal op de hoogte.

Luister naar Politiek Vandaag via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen!

Wil je reageren op deze podcast? Stuur dan een bericht naar podcast.hart@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.