Terug

Volg Hart van Nederland

OV steeds verder uitgekleed, meldpunt gestart om gevolgen in kaart te brengen

Politiek

23 jan 2023, 07:17

Reizigersvereniging Rover lanceert een website waar reizigers kunnen melden wanneer een verbinding in het openbaar vervoer op rustige momenten wordt geschrapt. Vanaf maandag kunnen reizigers dat doen via het Meldpunt Minder OV.

"Vanwege personeelsgebrek en het stoppen van de financiële coronasteun door het Rijk, rijden er dit jaar fors minder treinen en bussen", zegt een woordvoerder. "De vervoersbedrijven schrappen vooral vroege en late bussen of extra spitstreinen om de gevolgen voor zo veel mogelijk reizigers beperkt te houden. Maar voor de reizigers die gedupeerd zijn, kunnen de gevolgen groot zijn."

Rover wil de gevolgen hiervan in kaart brengen. "Want waar één enkele bus minder rijdt, kan dat voor een individuele reiziger betekenen dat er een aansluiting verdwijnt en de reis fors langer wordt, of zelfs dat hij of zij niet meer op tijd op het werk kan komen. En elke reiziger die dit jaar besluit het openbaar vervoer de rug toe te keren, is er één te veel," aldus Rover.

Staking

Om de arbeidsomstandigheden te verbeteren werd door chauffeurs in het streekvervoer afgelopen week landelijk gestaakt. Een verslag daarvan is te zien in bovenstaande video.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.