Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

Opnieuw komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

Politiek

11 dec 2023, 11:37

Nederland blijft een aanzienlijk aantal asielzoekers ontvangen, met een instroom die vorige week opnieuw hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar. Circa 1200 mensen dienden vorige week een asielverzoek in, in vergelijking met ongeveer 900 in dezelfde week vorig jaar.

Gedurende de laatste tien weken blijft de instroom hoger dan vorig jaar. Sinds begin oktober hebben ongeveer 13.000 mensen asiel aangevraagd, vergeleken met 10.500 in dezelfde weken vorig jaar. 

In Kijkduin was er laatst nog veel onrust vanwege de komst van asielzoekers:

Onrust in Kijkduin om komst asielzoekers
1:52
Onrust in Kijkduin om komst asielzoekers

Werkelijke aantallen mogelijk hoger 

De cijfers zijn afgerond, dus de werkelijke aantallen kunnen enigszins variëren. Naast nieuwe aanvragen omvat de asielinstroom ook nareizigers, mensen die naar Nederland mogen komen om zich bij een familielid aan te sluiten dat asiel heeft gekregen.

Hoewel de maanden oktober en november vorig jaar druk waren, nam de instroom in december af. Dit is momenteel nog niet het geval. Sinds het begin van dit jaar zijn er meer dan 47.000 asielaanvragen ingediend, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In 2021 waren er in de eerste 49 weken van het jaar ongeveer 34.400 asielaanvragen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.