Terug

Volg Hart van Nederland

Omroepen tegen politici: sterke publieke omroep hoort in een democratie

Politiek

10 apr 2024, 10:56

Twaalf publieke omroepen vragen politici om "zorgvuldige plannen" voor de toekomst van de NPO. Een "sterke publieke omroep hoort in een democratie", schrijven AVROTROS, BNNVARA, EO, Human, KRO-NCRV, NOS, NTR, PowNed, VPRO, Zwart, Omroep MAX en WNL in een gezamenlijk opiniestuk in het AD.

De omroepen erkennen dat "modernisering" nodig is, maar volgens hen is "de vraag" hoe snel, schrijven ze vooruitlopend op de gesprekken van de formerende partijen over bezuinigingen bij de NPO. "Een zender eraf, bezuinigingen van miljoenen euro's. Het zijn forse maatregelen, terwijl een sterke publieke omroep, zeker nu, in tijden van polarisatie en misinformatie, van groot belang is."

De publieke omroep moet worden "hervormd", maar dat gaat volgens de omroepen niet over één nacht ijs. "Wij doen daarom een klemmend beroep op de formerende partijen om zorgvuldig te moderniseren, op een wijze die een duurzame informatievoorziening voor de komende generaties garandeert."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.