Terug

Volg Hart van Nederland

NSC wil online gokken als enige formerende partij verbieden

Politiek

7 mrt 2024, 12:23

NSC is de enige partij die onderhandelt over een mogelijke (gedoog-)coalitie die online gokken wil verbieden. PVV, VVD en BBB vinden een verbod te ver gaan, blijkt donderdag tijdens een debat hierover. Maar die drie zijn voor strenge regels om excessen te voorkomen. ChristenUnie, SGP en CDA zijn wel voor een verbod, maar die fracties hebben samen met NSC geen meerderheid in de Tweede Kamer.

"We hebben nadrukkelijk gezegd dat we de legalisering van online gokken graag willen terugdraaien", verwijst Nicolien van Vroonhoven naar het verkiezingsprogramma van haar partij NSC. Ze benoemt bovendien dat de Nationaal Rapporteur Verslavingen zich ernstig zorgen maakt. "We vinden dat we dat niet zomaar naast ons neer moeten leggen."

Terugdraaien wet 'groter gevaar'

Het is nu ruim twee jaar toegestaan om op internet kansspelen aan te bieden. Daarvoor deden veel Nederlanders dat ook al bij illegale websites. Lilian Helder (BBB) denkt dat het terugdraaien van deze wet een "groter gevaar" is, omdat ze vreest dat gokkers dan aankloppen bij illegale aanbieders, waar weinig zicht op is.

Marina Vondeling (PVV) vindt dat demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) zich meer moet inspannen om illegaal gokken terug te dringen, bijvoorbeeld door zoekmachines over te halen om niet te verwijzen naar websites die dat aanbieden. Ze zegt dat haar partij niets tegen legaal gokken heeft.

Hester Veltman van de VVD staat er nog steeds achter dat gokken op internet legaal is, zodat ook meer bescherming kan worden geboden aan gokkers. "Maar de praktijk is weerbarstig. Wat we doen om illegale praktijken tegen te gaan en om verslaving te voorkomen, kan beter."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.