Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe Forum voor Democratie-basisscholen starten na de zomervakantie

Nieuwe Forum voor Democratie-basisscholen starten na de zomervakantie

Politiek

26 juli 2022, 23:02

Forum voor Democratie wil na de zomervakantie in vijf gemeenten in Nederland een particuliere school beginnen. Initiatiefnemer Ralf Dekker bevestigt dat er plannen zijn voor de ‘Renaissanceschool’ in Almere, Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg.

De school gaat zich focussen op het verbeteren van de basisvaardigheden van de kinderen, met name lezen en schrijven. In Almere kunnen vijf à zes kinderen van start, in Hoogeveen wordt gedacht aan een klas van vijftien tot twintig leerlingen. Ouders gaan volgens eerder gepresenteerde plannen 200 tot 300 euro per maand betalen voor het onderwijs van hun kind.

Steun van het Rijk

Om het initiatief verder gestalte te geven heeft FvD eerder dit jaar de Tocqueville Stichting opgericht. De aanvraag voor een zogeheten bekostigde school neemt zeker twee jaar in beslag. Uiteindelijk is het de bedoeling steun te krijgen van het Rijk.

Als dat lukt en de Inspectie van het Onderwijs keurt de plannen goed, kunnen de 'gewone' Renaissancescholen in 2024 de deuren openen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.