Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland stopt donaties aan organisatie, mogelijk betrokken bij terreuraanslag Hamas

Nederland stopt donaties aan organisatie, mogelijk betrokken bij terreuraanslag Hamas

Politiek

27 jan 2024, 18:14

Voorlopig geeft Nederland geen geld meer aan de organisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA). Er loopt een onderzoek naar de organisatie omdat medewerkers mogelijk betrokken waren bij de terreuraanval van Hamas op Israël op 7 oktober.

Dat meldt demissionair minister Geoffrey van Leeuwen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Eerder had Nederland al 19 miljoen euro naar de organisatie overgemaakt. Er komt geen extra geld bij zolang het onderzoek loopt, aldus het ministerie.

Ofir Engel (18) was een van de mensen die ontvoerd werden door Hamas (inmiddels is hij gelukkig weer vrij):

Familie gegijzelde Ofir radeloos: 'We eten en slapen niet'
1:35
Familie gegijzelde Ofir radeloos: 'We eten en slapen niet'

Op 7 oktober 2023 vuurde terreurorganisatie Hamas duizenden raketten op Israël af. Honderden Hamas-terroristen richtten in Israël bloedbaden aan, waarbij ten minste 1300 Israëlische burgers en militairen werden gedood. Naar schatting meer dan tweehonderd mensen werden gevangen genomen en als gijzelaars naar Gaza ontvoerd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.