Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder Geert Wilders overleden: 'Ik mis haar nu al'

Politiek

21 apr 2024, 20:21

De moeder van Geert Wilders is dit weekend overleden. Dat laat Wilders weten via een bericht op X. "Ik mis haar nu al heel erg, maar vind troost in de wetenschap dat ze niet meer lijdt."

De broer van Geert Wilders, Paul Wilders, verstuurde eerder op de dag al een bericht waarin hij het overlijden van zijn moeder noemt. Maria Anne Ording, zoals de moeder van de broers heet, is in het bijzijn van haar kinderen overleden. "Hij en ik omhelsden elkaar, broers blijven broers, ondanks de overduidelijke verschillende opvattingen."

Het is niet bekend waaraan de moeder van Wilders is overleden.

Steunbetuigingen

Onder het bericht van de PVV-leider worden veel steunbetuigingen geuit. Bekende en onbekende Nederlanders, waaronder veel politici, condoleren Wilders en wensen hem sterkte.

Wilders sluit het bericht af met: "Ik dank iedereen die mij een condoleance bericht heeft gestuurd."

Aangifte

Dit weekend kwam Wilders ook al in het nieuws omdat hij aangifte wil doen tegen Frans Timmermans. Hij doet dat naar aanleiding van de speech die Timmermans gaf op het congres van de linkse combinatie. Daarin keerde de voorman van GroenLinks-PvdA zich tegen de radicaal-rechtse PVV. Hij zei "wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt." In de tekst die vooraf was gedeeld met journalisten staat "niet nalaten".

Wilders ziet daar een bedreiging in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.