Terug

Volg Hart van Nederland

Man die Kaag met fakkel bedreigde opgepakt bij het Binnenhof

Politiek

21 feb 2023, 14:42

Activist Max van den B., die vorig jaar met een fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag stond, is dinsdag aangehouden bij het Binnenhof.

De politie bevestigt een 30-jarige man te hebben opgepakt aan de Korte Vijverberg in Den Haag nadat hij niet had meegewerkt met de marechaussee. De man werd gecontroleerd op een mogelijk locatie- en contactverbod. Max van den B. zit nu vast op het politiebureau.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Veroordeeld voor fakkelactie bij woning Kaag

Begin vorig jaar werd van den B. aangehouden toen hij voor de woning van vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag stond met een brandende fakkel. Hij is daar vorige week in hoger beroep voor veroordeeld tot vijf maanden cel. Hij kwam gelijk op vrije voeten omdat hij zijn straf al had uitgezeten in voorarrest. Van het hof kreeg hij ook een gebieds- en contactverbod voor leden van het kabinet. Dat is vermoedelijk ook de reden dat hij staande werd gehouden door de marechaussee.

De fakkelactie bij de woning van Kaag is niet de eerste keer dat Max wordt aangehouden voor het huis van een politicus. Eind 2021 werd hij opgepakt toen hij langsging bij de woning van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in Rotterdam. 

Luister ook naar de podcast TV-TALK, waarin iedere dag de belangrijkste fragmenten van de televisieavond doorgenomen worden. Zo ging het in de aflevering van 21 februari over het protest tegen Kaag in het Overijsselse Diepenheim en de bedreigingen aan haar adres.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.