Terug

Volg Hart van Nederland

Lilian Marijnissen stopt als fractievoorzitter SP en vertrekt uit de Kamer

Lilian Marijnissen stopt als fractievoorzitter SP en vertrekt uit de Kamer

Politiek

9 dec 2023, 13:31

Lilian Marijnissen stopt als fractievoorzitter van de SP. Dat heeft ze zaterdagmiddag bekendgemaakt in een statement op X. Marijnissen vertrekt ook als Kamerlid uit de Tweede Kamer.

"Helaas hebben de afgelopen verkiezingen voor de SP niet het resultaat gehad waar wij op gehoopt hadden en wat Nederland zo hard nodig heeft", schrijft Marijnissen. "Op basis hiervan merk ik dat er in de partij behoefte is aan een nieuw gezicht. Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP."

Het idee voor dit succesvolle zorgbuurthuis in Oss is door Marijnissen zelf ontwikkeld:

Komt het bejaardentehuis terug? In Oss hebben ze al de succesformule
1:51
Komt het bejaardentehuis terug? In Oss hebben ze al de succesformule

Marijnissen was sinds 2017 fractievoorzitter en partijleider van de SP. Bij de Kamerverkiezingen van vorige maand verloor haar partij opnieuw flink. Er bleven vijf zetels over.

Opvolger nog niet bekend

"Uiteindelijk is het niet de politiek, maar de mensen die de wereld veranderen. De medewerkers in de zorg die elke dag werken met hun hart, de getroffen gezinnen in het toeslagenschandaal die blijven strijden voor een eerlijke overheid en al die werkenden en pensioneerden die Nederland draaiende houden", aldus Marijnissen in de statement.

Wie haar gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.