Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkje in onderhandelaarsakkoord: 'eigen risico gehalveerd en weer 130 op snelweg'

Politiek

15 mei 2024, 19:43

De formerende partijen zouden hebben afgesproken dat het eigen risico in de zorg wordt gehalveerd. Dat bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Ook zou 130 kilometer per uur op de snelweg weer terugkeren.

PVV, VVD, NSC en BBB zeiden woensdagmiddag een onderhandelingsakkoord te hebben bereikt. De Telegraaf schrijft woensdagavond over mogelijke hoofdlijnen die in het 25-pagina tellende onderhandelaarsakkoord staan. Zo zouden de vier partijen het eigen risico in de zorg willen halveren. Dat bedraagt nu 385 euro per jaar.

Ook zouden PVV, VVD, NSC en BBB terug willen naar 130 kilometer per uur op de snelweg. Een paar jaar geleden werd de maximumsnelheid overdag beperkt tot 100 kilometer per uur vanwege een te hoge stikstofneerslag in veel beschermde natuurgebieden.

Ook zou volgens de krant het mes in het ambtenarenapparaat op de ministeries worden gezet.

Later meer.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.