Terug

Volg Hart van Nederland

Kamer stemt nog niet over omstreden oproep over spreidingswet

Politiek

13 dec 2023, 19:58

De Tweede Kamer stemt woensdagavond niet over een omstreden oproep van de partijen die momenteel praten over kabinetsdeelname om de behandeling van de spreidingswet in de Eerste Kamer voorlopig uit te stellen. VVD-leider Dilan Yesilgöz liet voor aanvang van de stemmingen weten dat de motie op een later moment in stemming wordt gebracht.

Zij gaf daarvoor als reden dat GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans gevraagd had om een oordeel van het kabinet over de oproep, die in de Kamer tot boze reacties leidde.

De spreidingswet, bedoeld om asielzoekers beter over het land te kunnen verdelen, is eerder al aangenomen in de Tweede Kamer en wacht nu op behandeling in de senaat. Een meerderheid voor het voorstel daar is nog onzeker.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.