Terug

Volg Hart van Nederland

Jongerenpartij VVD niet eens met weigeren coalitie PVV

Politiek

24 nov 2023, 16:18

De JOVD, de jongerenvereniging van de VVD, is het er niet mee eens dat de partij bij voorbaat al niet in een coalitie met de PVV wil, dat laat voorzitter Mauk Bresser weten aan Hart van Nederland. "Wij vinden het heel raar dat die keuze zo snel gemaakt is", aldus de voorzitter.

Partijleider Dilan Yeşilgöz vertelde eerder dat haar partij niet in een kabinet zal stappen in verband met het zetelverlies van de partij. De VVD verloor 10 zetels met de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

De partij is wel bereid om een kabinet met de winnaars PVV, NSC en eventueel BBB te steunen in een gedoogconstructie.

"De verkenner was nog niet aangesteld en de VVD stond al overal te verkondigen dat ze niet mee gaan doen." De VVD kan het volgens Bresser niet maken om 2,4 miljoen PVV-kiezers te negeren.

'Wilders niet geschikt'

Toch is de jongerenpartij ook kritisch over een samenwerking met de PVV: premier Wilders is voor hen een no go. "Je kunt niet politiek willen verbinden en hem als minister-president hebben", vertelt Bresser. "Wilders is daar niet geschikt voor."

Mocht de VVD toch weer bijdraaien en wel gaan samenwerken met de PVV, wil de jongerenpartij dat de moederpartij haar rug recht houdt. Over belangrijke thema's als het uitreden van de Europese Unie, de steun voor Oekraïne en klimaatplannen mogen geen concessies gedaan worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.