Terug

Volg Hart van Nederland

Jimmy Dijk volgt Marijnissen op als fractievoorzitter SP

Politiek

13 dec 2023, 09:06

Jimmy Dijk wordt de nieuwe fractieleider van de SP, zo heeft de partij bekendgemaakt. Jimmy Dijk neemt die rol over van Lilian Marijnissen, die vorige week haar vertrek bekendmaakte na flink zetelverlies bij de verkiezingen. Dijk is unaniem gekozen door de leden van zijn fractie.

De nieuwe fractieleider zit nog geen jaar in de Tweede Kamer en zat eerder in de gemeenteraad van Groningen. In het parlement voerde hij het woord op het gebied van zorg. Hij zegt de SP weer groot te willen maken.

Van Dijk zegt dat hij komende tijd veel gesprekken wil voeren. "Ik ga mensen opzoeken, meer dan anders. Mensen uitnodigen die het ook niet met ons eens zijn." Volgens Van Dijk is dat ook een antwoord op de dalende lijn die de SP de afgelopen jaren liet zien. "We moeten nog beter gaan luisteren naar wat exact speelt, waarom ze niet denken dat de SP het op dit moment waar kan gaan maken."

Bekijk hieronder hoe dinsdag in de Tweede Kamer afscheid werd genomen van Lilian Marijnissen:

SP-leider Lilian Marijnissen neemt afscheid: 'Ik ga jullie missen'
1:30
SP-leider Lilian Marijnissen neemt afscheid: 'Ik ga jullie missen'

'Tandje harder'

Wat hij concreet anders gaat doen dan zijn voorganger kon Van Dijk nog niet zeggen. "Ik weet ongeveer twee dagen dat ik de nieuwe fractieleider van de SP word. Geef me alsjeblieft ook even de tijd om daar op te komen."

Eén suggestie biedt Dijk al wel: "Ik heb heel veel mensen gesproken, met name in de wijken waar de SP van oorsprong groot is, die hebben gezegd: het mag wel een tandje harder. En daarom zeg ik: Wij moeten de komende tijd duidelijker maken dat wij staan voor werkende mensen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.