Terug

Volg Hart van Nederland

Inwoners Waalre juist positief over crisisopvang voor asielzoekers

Inwoners Waalre juist positief over crisisopvang voor asielzoekers

Politiek

19 juli 2022, 22:49

Als er ergens asielzoekers opgevangen moeten worden, weet je als gemeente één ding bijna zeker: daar komt gedoe van met inwoners. Maar niet in Waalre. Daar reageren inwoners vooral positief op de komst van een noodopvang met 225 asielzoekers.

Vanwege mensonterende toestanden in het overvolle opvangcentrum in Ter Apel heeft Het Rijk gemeentes gevraagd vluchtelingen op te vangen. Dat is op dit moment nog vrijwillig, maar Waalre gaf er graag gehoor aan. De asielzoekers zitten nu een week in buurtcentrum De Pracht en vanuit de inwoners zijn alleen maar positieve reacties gekomen.

Maximaal drie weken

Burgemeester Jan Boelhouwer laat overigens weten dat de opvang tijdelijk is, voor maximaal drie weken. "Die is er tot uiterlijk 3 augustus. Dan is het afgelopen, dan is het over. Wij kunnen niet meer personeel beschikbaar stellen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.