Terug

Volg Hart van Nederland

Honderd Gelderse boeren gaan maandag op de koffie bij burgemeester

Honderd Gelderse boeren gaan maandag op de koffie bij burgemeester

Politiek

3 juli 2022, 11:11

Zo’n honderd boeren trekken maandag naar het gemeentehuis van Groesbeek, verwacht Hans Janssen van Loonbedrijf Groesbeek. De boeren zijn voor een gesprek uitgenodigd door burgemeester Mark Slinkman, dat meldt de Gelderlander zondag.

Maandag is een belangrijke dag voor veel boeren, in het hele land worden veel protestacties van boeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet verwacht. Burgemeester en wethouders van Berg en Dal willen daarom met boeren in de gemeente in gesprek gaan. Hans Janssen vertegenwoordigt de boeren en roept hen op zich netjes te gedragen. Wel hoopt hij dat de hal van het gemeentehuis maandagavond te klein zal zijn voor alle aanwezige boeren. Hij verwacht zo’n honderd agrariërs.

'Heel Nederland platleggen'

Boeren zijn van plan om maandag "heel Nederland plat te leggen". Er worden onder andere acties verwacht bij luchthavens (Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Lelystad), de Rotterdamse haven en distributiecentra van supermarkten.

De afgelopen week waren er meerdere boerenacties tegen het aangekondigde stikstofbeleid. Het kabinet wil de uitstoot van ammoniak door de landbouw drastisch omlaag brengen om de natuur te beschermen. Dat betekent voor sommige boeren dat zij hun bedrijf in de toekomst niet op dezelfde manier kunnen voortzetten.

Advies

De ANWB en Rijkswaterstaat roepen op om vlak voor vertrek de verkeersinformatie te checken. Schiphol adviseert om maandag met de trein naar de luchthaven te komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.