Terug

Volg Hart van Nederland

ChristenUnie presenteert nieuwe fractievoorzitter Bikker: 'Hier voor u staat Mirjam'

Politiek

17 jan 2023, 13:34

Mirjam Bikker (40) mag zich vanaf nu de nieuwe fractievoorzitter noemen van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Hiermee neemt ze het stokje over van Gert-Jan Segers, die dit zeven jaar lang heeft gedaan. "We gaan je de komende weken uitzwaaien, maar het wordt raar; een Kamer zonder Gert-Jan."

Met het symbolisch overdragen van het hamertje en een stuk taart wordt de vergadering afgesloten. Bikker was al eens de voorzitter van de partij in Utrecht en de Eerste Kamer en heeft nu dus deze titel te pakken.

"Het zou raar zijn als ik dit niet spannend zou vinden, ik ben deze hoeveelheid camera's ook niet gewend", zegt ze tegen Hart van Nederland kort na de vergadering.

'Ik ben Mirjam'

Veel oneliners komen voorbij, waaronder van haar 'inspirator' Martin Luther King. "Wat ik van hem zo heb geleerd: duisternis drijf je niet uit met duisternis, maar met licht. Er is ook zoveel meer is dat ons bindt, dan dat ons scheidt", reageert ze op de vraag over hoe ze denkt om te gaan met de steeds korter wordende lontjes in

De vergelijking tussen haar en Segers, die al tien jaar politicus is, wordt veel gemaakt na afloop. Maar, dat maakt haar niet uit. "U ziet hier Mirjam Bikker staan, die ziet er sowieso al anders uit. Ik ben Mirjam en ik geef op mijn manier leiding", zegt ze trots. Segers besloot het stokje over te dragen aan nieuw talent, zodat hij meer tijd kan maken voor zijn gezin.

Herhaling

Haagsche politici vallen wel vaker in de herhaling tijdens een gesprek. Zo had fractievoorzitter van de VVD, Sophie Hermans, vrij vaak een 'pittig gesprek' gehad met de fractie over het steunen van de asielwet. En de term 'robot Jetten' is ook nog niet uit ons geheugen gegrift.

VVD-fractie steunt toch asielwet na 'pittig gesprek' met Rutte
1:31
VVD-fractie steunt toch asielwet na 'pittig gesprek' met Rutte

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.