Terug

Volg Hart van Nederland

Geen excuses van Dilan Yesilgöz voor Tim Hofman na rel: 'Niet nodig'

Politiek

18 mei 2024, 10:26

In de laatste aflevering van Vandaag Inside is VVD-leider Dilan Yesilgöz te gast. En daar ging het onder andere over de rel op X met Tim Hofman. De demissionair minister van Justitie en Veiligheid is niet van plan om haar excuses aan te bieden.

"Nee, want ik vind niet dat het nodig is", antwoordde de VVD-leider op de vraag van presentator Wilfred Genee of zij excuses had aangeboden aan Hofman. De programmamaker riep eerder deze week op X op om beelden met hem te delen als mensen door de politie waren mishandeld tijdens demonstraties.

De minister reageerde op haar beurt of Hofman ook beelden wilde hebben van relschoppers die journalisten beletten in hun werk of zelf agenten en de "Joodse gemeenschap" belagen. Volgens Hofman zette Yesilgöz hem "op het schavot" met haar bericht.

'Zijn geen demonstraties maar rellen'

Volgens Yesilgöz ging het eerder deze week bijvoorbeeld in Amsterdam niet om demonstraties, maar om rellen waarbij de politie mensen sommeerde om weg te gaan. Zij voegde dan ook alleen "een suggestie" toe aan de oproep van Hofman. "Een journalist gaat altijd zelf over wat hij vraagt en doet, maar ik zou als minister van Justitie en Veiligheid echt niks waard zijn als ik niet zou opkomen voor mijn agenten."

Yesilgöz voegde eraan toe dat er overigens onderzoek wordt gedaan als agenten zich wel degelijk misdragen hebben tijdens demonstraties. "Dan moet er gewoon onderzoek komen, dat mogen ook journalisten doen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.