Terug

Volg Hart van Nederland

Formeren kun je leren: zo komt een nieuw kabinet tot stand

Politiek

28 nov 2023, 14:37

Een verkenner, een informateur, een formateur. Het formatieproces is inmiddels in volle gang. Maar de politieke termen vliegen je om de oren en dat kan soms een beetje overweldigend overkomen. Hoe komt een nieuw kabinet nou tot stand en hoe lang duurt dat gemiddeld?

In deze video legt politiek verslaggever van Hart van Nederland Hannah Warnar je uit hoe het precies in zijn werk gaat. Van het benoemen van ministers tot de kortste en langste formatieperiodes, na het bekijken van de video ben je helemaal op de hoogte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.