Terug

Volg Hart van Nederland

Extinction Rebellion: 200 tot 300 deelnemers eerste dag A12-mars

Extinction Rebellion: 200 tot 300 deelnemers eerste dag A12-mars

Politiek

21 mei 2023, 16:14

Tussen de twee- en driehonderd demonstranten lopen mee met een zevendaagse wandeltocht van Arnhem naar Den Haag, georganiseerd door Extinction Rebellion. Ze starten op zondag en lopen langs de A12. De mars eindigt op 27 mei, de dag waarop de groep de A12 in Den Haag opnieuw wil blokkeren om te protesteren tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie.

De afstand varieert dagelijks tussen 18 en 24 kilometer, behalve op de laatste dag wanneer ze de laatste 4 kilometer lopen vanaf station Voorburg naar de Prins Clauslaan in Den Haag. Dit is vlakbij de Utrechtsebaan, het begin van de A12.

Het eerste stuk voert van de Gelderse hoofdstad naar Ede-Wageningen, een afstand van zo’n 20,5 kilometer.

Het is de zevende keer dat Extinction Rebellion de A12 wil blokkeren. Bij de laatste demonstratie op 11 maart werden uiteindelijk zo'n 700 actievoerders werden aangehouden.

Klimaatactivisten Extinction Rebellion blokkeren A12 in Den Haag
1:22
Klimaatactivisten Extinction Rebellion blokkeren A12 in Den Haag

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.