Terug

Volg Hart van Nederland

Dolly Parton en U2: Tweede Kamer komt met Spotifylijst vol lievelingsmuziek

Dolly Parton en U2: Tweede Kamer komt met Spotifylijst vol lievelingsmuziek

Politiek

7 dec 2023, 22:22

Altijd al benieuwd geweest naar het lievelingsnummer van Pieter Omtzigt of Thierry Baudet? Dan komen je dromen uit, want de Tweede Kamer heeft donderdag een Spotifylijst gepubliceerd met daarin de favoriete nummers van de nieuwe Kamerleden. De lijst heet Tweede Kamermuziek 2023.

"Ontdek de muzikale smaak van de nieuw gekozen Tweede Kamerleden met deze playlist vol favoriete nummers!", luidt de omschrijving bij de Spotifylijst. "Van inspirerende deuntjes tot tijdloze hits, deze bonte verzameling weerspiegelt de diversiteit in muzikale voorkeuren van onze 150 gekozen volksvertegenwoordigers."

Wellicht was dit een leuk opkikkertje na een emotionele week voor de nieuwe Kamerleden. Dinsdag namen ze afscheid van de oude garde:

Veel emoties bij afscheid Tweede Kamerleden: 'Grote vriendelijke reus'
2:47
Veel emoties bij afscheid Tweede Kamerleden: 'Grote vriendelijke reus'

Back to black

Elk Kamerlid heeft een nummer aangedragen voor de muziekspeellijst. Zo koos Thierry Baudet (FVD) voor The Beatles met Free As a Bird, Rob Jetten (D66) voor Typhoon met Bumayé, Pieter Omtzigt (NSC) voor Carl Orff met Carmina Burana: O Fortuna en Esther Ouwehand (PvdD) voor Gnod met People.

Het favoriete nummer van Caroline van der Plas (BBB) is van Jackson Browne, namelijk diens lied The Load-Out/Stay. Verder koos Frans Timmermans (GroenLinks/PvdA) voor Bruce Springsteen met Thunder Road, Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) voor Dolly Parton met Jolene en Lilian Marijnissen (SP) voor U2 met het lied Bad.

Tweede Kamerleden Rosanne Hertzberger (NSC) en Geert Wilders (PVV) kozen allebei een nummer van Amy Winehouse, namelijk You Know I'm No Good en Back To Black.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.