Terug

Volg Hart van Nederland

Dit eeuwenoude record kan worden verbroken dankzij winst PVV

Politiek

24 nov 2023, 21:57

Mr. J.A. d'Olimart, dat is de naam van de huidige recordhouder van het oudste Kamerlid ooit. De toenmalige 75-jarige Luxemburger zat in begin 19de eeuw iets meer dan een jaartje in de Tweede Kamer. Maar nu dreigt hij zijn record kwijt te raken.

Nico Uppelschoten, fractievoorzitter van de PVV in Drenthe, aast namelijk op het record. De 79-jarige politicus staat op plek 39 van de PVV-lijst, net onder de 37 zetels die de partij volgens de laatste prognose gaat krijgen. Daardoor is er een kans dat hij in de Kamer terechtkomt, zeker als de PVV in het kabinet zal deelnemen.

"Het is een verrassing", laat Uppelschoten weten aan Hart van Nederland. Het was de bedoeling dat hij op een onverkiesbare plek stond, want hij zorgt voor zijn dementerende vrouw. Maar als hij in de Kamer terechtkomt, gaat hij ook echt. "Mijn vrouw zal nu misschien iets sneller een verpleeghuis in moeten", vertelt de voorzitter.

Voorbeeld voor ouderen

Uppelschoten zat in de auto, op weg naar de PVV-bijeenkomst in Drenthe, toen hij hoorde dat ze 35 zetels gingen krijgen (inmiddels 37). "Ik wist dat wij goed gingen scoren, maar dit had ik niet helemaal verwacht", zegt hij.

Ondanks zijn leeftijd zegt de politicus mentaal nog steeds fit te zijn. Hij wil een voorbeeld zijn voor ouderen: "Trek je niet terug", oppert hij. "Blijf meedoen!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.