Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen rekent niet op weerwoord tijdens bespreken Oekraïne-debat

Politiek

1 apr 2022, 12:57

Een opvallend en zeldzaam moment in de uitzending Vandaag Inside donderdag. Bij het bespreken van het Oekraïne-debat en de Nederlandse sancties tegen Russen met bezittingen in ons land gaf Johan Derksen flinke kritiek op ministers en Kamerleden. Verslaggever Merel Ek hield in een reactie Derksen een spiegel voor.

Aan tafel besproken de heren samen met schrijfster Roos Schlikker en politiek verslaggever Merel Ek hoe Nederland optreedt tegen rijke Russen in ons land. Volgens Derksen loopt Nederland achter ten opzichte van andere landen, omdat ministers en Kamerleden niet op de goede ministerspost zitten of te weinig levenservaring hebben.

Snotneuzen

Vooral minister Hoekstra werd fel bekritiseerd voor z'n rol in het debat. Hij wist op veel vragen van de Kamer geen antwoord te geven. Maar ook aan de capaciteiten van Jesse Klaver van oppositiepartij GroenLinks werd hardop getwijfeld.

"Jesse Klaver heeft nog nooit een baas gehad", stelt Derksen. "En zo zijn er nog meer van die snotneuzen in de Kamer." Hij vraagt zich mensen als Klaver wel de personen moeten zijn die besluiten of wij minder vlees moeten eten of niet.

Johan <3 Jesse

Derksen had daarbij niet gerekend op een weerwoord van politiek verslaggever Merel Ek. "Maar Jesse Klaver was wel de persoon die Hoekstra hard aanpakte op veel punten. Die eigenlijk met jou meepraatte tegen Hoekstra."

De reactie van Derksen daarna was opvallend. "Is jou niet verteld dat ik dit niet prettig vindt?" Hij doelt daarmee op het antwoord van de verslaggever. Merel Ek kon er wel om lachen: "Sam (Hagens) heeft mij ingelicht. Die zei tegen mij gooi er nog maar een schepje tegenop."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.