Terug

Volg Hart van Nederland

Definitief prijsplafond voor gas en elektriciteit vastgesteld

Definitief prijsplafond voor gas en elektriciteit vastgesteld

Politiek

4 okt 2022, 14:20

Het kabinet heeft dinsdag het definitieve prijsplafond voor gas en stroom voor consumenten vastgesteld. De maximum prijs die de overheid voor gas heeft vastgesteld is 1,45 euro per kubieke meter en voor stroom 0,40 euro. De prijzen zijn vast tot een bepaald gebruiksplafond: voor gas is dat maximaal 1200 kuub per jaar en voor elektriciteit 2900 kWh jaar.

Eerder werd bekend dat het verbruiksplafond voor elektriciteit 2400 kWh was en dat is nu verhoogd naar 2900 kWh. De regeling zal daarom in totaal duurder uitvallen: de geschatte kosten komen nu op 23,5 miljard euro uit, als de prijzen op een vergelijkbaar niveau blijven.

Eind september maakte het kabinet bekend een tijdelijk energieplafond te willen instellen. Doel hiervan is om de nodige verlichting te bieden voor de hoge energiekosten. Door het plafond zou de rekening van een gemiddeld huishouden ongeveer 190 euro euro omlaag kunnen.

Het prijsplafond gaat op 1 januari 2023 in en duurt tot en met 31 december 2023. Voor november en december dit jaar ontvangen huishoudens een vaste korting van 190 euro per maand op de energierekening, maakt het kabinet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.