Terug

Volg Hart van Nederland

'De vraag is of Wilders mijn vertrouwen in de politiek kan terugwinnen'

Politiek

23 nov 2023, 17:40

In de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel deel van uitmaakt, heeft maar liefst 33 procent van de inwoners voor de PVV gestemd. De winst van Wilders geeft hoop voor de asielcrisis die zich in het dorp voltrekt, vertellen mensen op straat aan Hart van Nederland.

Op de dag nadat bekend is geworden dat Wilders met 37 zetels de grootste partij van Nederland is, reageren inwoners opgelucht op het nieuws.

Geert Wilders bezocht Ter Apel zelf in juni van dit jaar. De inwoners van het dorp hadden daar ook het één en ander te zeggen over de situatie:

Wilders bezoekt Ter Apel, dit vinden aanwezigen van asielproblematiek
1:17
Wilders bezoekt Ter Apel, dit vinden aanwezigen van asielproblematiek

Vertrouwen in de politiek

Marco Visscher is de fractievoorzitter van de lokale partij Gemeentebelangen in Westerwolde. De teleurstelling over de staat waarin zijn dorp verkeert, heeft ervoor gezorgd dat hij de politiek niet meer serieus neemt.

"De vraag is nu natuurlijk of Wilders dat kan terugwinnen. Ik heb dus geen vertrouwen, maar ik vestig wel mijn hoop op Wilders om het op te lossen", zegt Visscher.

Overlast

Visscher sloot zich aan bij de brandbrief die door de ondernemers van Ter Apel werd verstuurd aan de landelijke en regionale politiek. Hij is één van de velen die met de handen in het haar zit.

"We staan hier in Ter Apel met de rug tegen de muur. We worden overspoeld met overvallen, diefstallen, overlast. Het is geen werk meer. Ons imago is kapot."

Ook inwoners van het nabijgelegen Nieuw-Weerdinge zaten met de handen in het haar over de overlastgevende bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel:

Onwonenden asielzoekerscentrum zijn overlast zat: 'Geslachtsdeel op toonbank voor ogen tienermeisje'
2:38
Onwonenden asielzoekerscentrum zijn overlast zat: 'Geslachtsdeel op toonbank voor ogen tienermeisje'

Ruime meerderheid PVV

Ruim 33 procent van de stemmen uit Westerwolde gingen naar de partij van Wilders. Dit is ongeveer het dubbele van het aantal stemmen dat de tweede grootste partij in de gemeente heeft ontvangen. Het NSC van Pieter Omtzigt heeft 15,5 procent van de stemmen gehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.