Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren protesteren in Nijmegen en Cuijk, gevaarlijke situatie op A37 bij Hoogeveen

Boeren protesteren in Nijmegen en Cuijk, gevaarlijke situatie op A37 bij Hoogeveen

Politiek

7 juli 2022, 22:46

Op meerdere plekken in Nederland zijn donderdagavond opnieuw protesten geweest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Boeren lieten in Tijnje, Hoogeveen, Nijmegen en Cuijk van zich horen.

Op de A7 bij het Friese Tijnje hebben boeren de weg korte tijd geblokkeerd. Er is op de locatie ook een bermbrand geweest. Automobilisten konden vrij snel weer ongehinderd verder rijden.

Bij Hoogeveen is op de A37 ook geprotesteerd. Het verkeer heeft daar een tijd stilgestaan. "Verschillende weggebruikers keren om of stappen uit. Dit leidt tot gevaarlijke situaties", aldus de politie.

Trekkers in centrum Nijmegen

In Nijmegen zijn ongeveer honderd trekkers naar het centrum getrokken. Onder begeleiding van de politie zijn ze naar het stadshart gereden. Daar hebben boeren een tijd op het Keizer Karelplein gestaan en met veel lawaai aandacht gevraagd voor hun situatie. Na iets meer dan een half uur zijn ze weggeleid door de politie.

Gemeenteraadsvergadering

In Noord-Brabant hebben boeren geprotesteerd in Cuijk, Bladel en Moerdijk. In Cuijk mocht een groep van ongeveer twintig boeren hun verhaal doen tijdens een gemeenteraadsvergadering. In Bladel protesteerden boeren op de markt en in Moerdijk werd actie gevoerd bij een boerenbedrijf.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.