Terug

Volg Hart van Nederland

Geen boerendemonstratie bij intocht Vierdaagse in Nijmegen, wel melk, kaas en gladiolen

Geen boerendemonstratie bij intocht Vierdaagse in Nijmegen, wel melk, kaas en gladiolen

Politiek

22 juli 2022, 10:06

Demonstrerende boeren zijn vrijdag niet komen opdagen bij de intocht van de Vierdaagse in Nijmegen. De gemeente heeft de voor de boeren gereserveerde plek langs de Sint Annastraat weer opgeruimd onder toeziend oog van een aantal politieagenten. Wel waren er weer een aantal boeren aanwezig om kaas, eieren en zuivel uit te delen aan passerende wandelaars.

De actieboeren dwongen via de rechter af dat zij ondanks een noodverordening van de gemeente Nijmegen met vijftig demonstranten en één trekker aan de route van de intocht mochten staan.

'Er was geen ruimte'

De voorman van boerenactiegroep Farmers Defence Force, Mark van den Oever, zegt in een appbericht dat de boeren nu vrijdag bijeenkomen in een weiland van een veehouder in Middelaar. Daar is een podium gebouwd maar vrijdagmorgen was het nog niet druk op die locatie, waar de Vierdaagselopers ook langs komen.

Volgens Van den Oever kon de trekker die FDF meenam naar Nijmegen niet parkeren op de plek die de gemeente had vrijgemaakt. "Er was geen ruimte. De gemeente heeft zich niet aan de afspraak gehouden", zegt hij. De tractor staat nu in het weiland in Middelaar met zo'n tien andere trekkers. Van den Oever verwacht ongeveer vijftig boeren in Middelaar, zei hij vrijdagmorgen.

Kaas en andere versnaperingen uitgedeeld

Boeren hebben tijdens alle loopdagen van de Vierdaagse op diverse plekken langs de route kaas en andere versnaperingen aangeboden aan wandelaars. Ook stonden her en der trekkers met actievlaggen in de berm of in weilanden langs het parcours geparkeerd. Dat is overal zonder problemen verlopen.

ANP/redactie Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.