Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners Haagse wijk vrezen voor wateroverlast na herinrichting van straat: 'We moeten gedwongen allemaal onze tuin ophogen'

Bewoners Haagse wijk vrezen voor wateroverlast na herinrichting van straat: 'We moeten gedwongen allemaal onze tuin ophogen'

Politiek

17 feb 2023, 21:38

Bewoners van de Haagse wijk Kraayenstein vrezen dat hun voortuinen bij hevige regenval onder water komen te staan vanwege de te hoge bestrating. De nieuwe bestrating is ongeveer 6 centimeter hoger dan de meeste voortuinen, wat kan leiden tot wateroverlast.

Volgens Theo Hofman van Bewonersinitiatief Kraayenstein is er bij de herinrichting een verkeerd meetpunt gebruikt. Hofman zegt dat wethouder Hilbert Bredemeijer bij de start van de werkzaamheden beloofde de problemen op te lossen, maar er is niets veranderd. Hofman wil nu met zijn bewonersinitiatief de problemen in kaart brengen.

Bekijk de problematiek in de wijk in onderstaande video:

Sommige bewoners hebben hun tuin al eerder opgehoogd om mogelijke overstromingen te voorkomen, maar anderen hebben geen actie ondernomen en vrezen dat hun tuinen bij een flinke regenbui blank komen te staan.

Een andere bewoner van Karperdaal zegt dat het water in de tuinen blijft staan en dat mensen worden gedwongen om hun tuinen op te hogen. Hofman heeft al waterschade in zijn huis door de verhoging van de straat. Het bewonersinitiatief probeert nu de precieze locaties van de problemen vast te stellen.

De gemeente zegt in een reactie tegen Hart van Nederland dat er goed overleg is geweest met de bewoners. "Het ophogen van particuliere tuintjes, die in de loop der jaren zijn verzakt, is echter geen taak van de gemeente", aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.