Terug

Volg Hart van Nederland

Ook geen afvaardiging van het kabinet naar kwartfinale Oranje

Politiek

7 dec 2022, 17:25

Er gaat geen regeringsafvaardiging naar Qatar voor het duel vrijdag van het Nederlands voetbalelftal tegen Argentinië. Dat laat een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Het kabinet overweegt per wedstrijd of een delegatie naar Qatar afreist.

Tijdens dit WK is één keer een minister aanwezig geweest bij een wedstrijd van Oranje. Dat was het derde duel in de groepsfase tegen Qatar. Toen zat minister Conny Helder (Sport) op de tribune. Zij sprak toen ook met Qatarese ministers over de arbeidsomstandigheden van migranten.

Afvaardiging naar de finale

Premier Mark Rutte zei na de laatste ministerraad dat er zeker een delegatie naar de wedstrijd gaat als het Nederlands Elftal de finale haalt. Voor de wedstrijden tussen de poulefase en de finale wordt dit per wedstrijd beslist, zegt Rutte. "In principe niet, maar we kijken wel wat andere landen, onze tegenstanders, doen en wie zij afvaardigen op regeringsniveau. Dan kan het zijn dat wij ook gaan. Maar in principe gaan we alleen naar de finale."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.