Politiek

Bouwers vreugdevuur Scheveningen over vertrek Krikke: 'Dit verdient ze niet'

Het vertrek van burgemeester Pauline Krikke komt als als een grote verrassing bij de bouwers van het vreugdevuur in Scheveningen. Organisator Peter van Zaanen: “Ik had het niet verwacht. Het is een sterke vrouw, het had me niet verbaasd als ze met een weerwoord was gekomen.”

Krikke raakte in opspraak na harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het verloop van de vreugdevuren tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht. De vuren bleken veel te hoog, waardoor er een regen van vonken over Scheveningen trok. Later deze week sloeg de vlam in Den Haag nog eens in de pan, nadat bleek dat twee raadsleden binnen de coalitie worden verdacht van corruptie.

Lees ook: Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag stapt op

Peter van Zaanen was afgelopen nieuwjaarsnacht de organisator van het vreugdevuur Scheveningen. “We vinden het triest dat ze het veld heeft moeten ruimen.” Van Zaanen stelt te snappen dat de resultaten van het onderzoeksrapport niet zonder consequenties kunnen blijven. Maar: “Dit verdient ze niet. Ik had niet verwacht dat ze haar biezen zou pakken. Het is een sterke vrouw, het had me niet verbaasd als ze met een weerwoord was gekomen”.

Reactie van burgemeester Krikke

Burgemeester Krikke van Den Haag: “Het aanstaande debat over het rapport wordt binnen en buiten het stadhuis al in alle hevigheid gevoerd en spitst zich steeds meer toe op mijn functioneren. Ik heb zojuist de commissaris van de Koning verzocht mij per onmiddellijke ingang ontslag te verlenen. Ik ben met hart en ziel burgemeester van Den Haag geweest”.