Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zet coldcase-onderzoek naar moord op 8-jarige Manon Seijkens 'op laag pitje'

Politie zet coldcase-onderzoek naar moord op 8-jarige Manon Seijkens 'op laag pitje'

112

12 dec 2020, 10:05

De politie is er niet in geslaagd de 25 jaar oude moord op Manon Seijkens (8) uit Helmond op te lossen. De moordenaar is niet gevonden. Afgelopen zomer startte de politie een coldcase-onderzoek, waarna 103 tips binnenkwamen, maar de gouden tip zat er niet bij. Daarom besloot de politie het onderzoek op een laag pitje te zetten, bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad. "We zijn alle tips nagelopen, maar die hebben niets opgeleverd," zegt de woordvoerder. "Spijtig genoeg. Voor nu is de zaak gesloten, tenzij zich alsnog nieuwe aanknopingspunten voordoen."

Verdwenen tijdens buitenspelen

Het meisje verdween op 10 augustus 1995 toen ze buiten aan het spelen was, haar lichaam werd pas een half jaar later gevonden. Het stoffelijk overschot was begraven in dichte bosschages, niet ver van haar huis in Helmond. Lees ook: Meer dan 100 tips binnen over vermoorde Manon (8) uit Helmond Bij haar lichaam werd ook een paar damespumps gevonden. In het riempje daarvan waren extra gaatjes gemaakt om de schoenen kleiner te maken. Ondanks eerdere aanhoudingen van drie verdachten is de moordzaak nooit opgelost. De politie hoopte de moord na een kwart eeuw alsnog op te lossen. Dat is vooralsnog niet gelukt.

Podcast

Begin augustus kwam er nieuwe informatie naar buiten over een eerder gevonden zwarte haar, die volgens nieuw DNA-onderzoek vermoedelijk afkomstig is van een Oost-Aziatische persoon. Om die reden zette het Openbaar Ministerie een podcast online over de onopgeloste moord. De podcast is vele duizenden keren aangeklikt. De gevonden haar zou van de dader kunnen zijn, liet de politie toen weten. Maar ook van iemand uit de omgeving van de dader, met wie het meisje kort voor haar dood contact had. De haar behoorde niet toe aan één van de eerder gearresteerde verdachten.

Weinig hoop

De moeder en broer van Manon hebben weinig hoop dat de zaak ooit wordt opgelost, vertelden zij in augustus aan Hart van Nederland. “Het is moeilijk omdat ik niet weet wat er gebeurd is. Dan kan ik het een plekje geven, dat kan ik nou niet.” William, de broer van Manon, heeft het er tot op de dag van vandaag zwaar mee. “Ik was 12 jaar toen Manon verdween. Ik heb het bewust meegemaakt. Het vreet je hele leven op.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.