Misdaad

Meer dan 100 tips binnen over vermoorde Manon (8) uit Helmond

Bij de politie zijn inmiddels 103 tips binnengekomen over de moord op de 8-jarige Manon Seijkens uit Helmond. Vorige week was het 25 jaar geleden dat ze buiten ging spelen en nooit meer thuiskwam.

Het Openbaar Ministerie plaatste toen een podcast online over deze nog altijd niet opgeloste moord. Naar aanleiding daarvan kwamen 89 tips binnen.

Vreet je op

De moeder en broer van Manon hebben weinig hoop dat de zaak ooit wordt opgelost, lieten zij begin deze maand weten aan Hart van Nederland. “Het is moeilijk omdat ik niet weet wat er gebeurd is. Dan kan ik het een plekje geven, dat kan ik nou niet.” William, de broer van Manon, heeft het er tot op de dag van vandaag zwaar mee. “Ik was 12 jaar toen Manon verdween. Ik heb het bewust meegemaakt. Het vreet je hele leven op.”

Bekijk hier het interview met moeder en zoon (tekst gaat verder onder video):

Begin augustus kwam er nieuwe informatie naar buiten over een eerder gevonden zwarte haar die volgens nieuw DNA-onderzoek vermoedelijk afkomstig is van een Oost-Aziatische persoon. “De haar zou van de dader kunnen zijn”, zei teamleider Jeroen Snellen van het coldcaseteam van de politie Oost-Brabant bij de bekendmaking. “Maar kan evengoed afkomstig zijn van iemand dicht bij de dader zoals bijvoorbeeld een partner. Maar het kan ook zijn van iemand anders waarmee Manon kort voor haar dood nog contact heeft gehad. Het kan dus ook een spoor naar een belangrijke getuige zijn.

De haar behoort in elk geval niet toe aan één van de eerder gearresteerde verdachten.”

Half jaar later

Het meisje verdween op 10 augustus 1995 toen ze buiten aan het spelen was, haar lichaam werd pas een half jaar later gevonden. Het stoffelijk overschot was begraven in dichte bosschages, niet ver van haar huis in Helmond. Bij haar lichaam werd ook een paar damespumps gevonden. In het riempje daarvan waren extra gaatjes gemaakt om de schoenen kleiner te maken.

Ondanks eerdere aanhoudingen van drie verdachten is de moordzaak nooit opgelost. De politie hoopt de moord na een kwart eeuw alsnog op te lossen.