Terug

Volg Hart van Nederland

Politie neemt 500 kilo zwaar vuurwerk in beslag bij doe-het-zelver in Vught

Politie neemt 500 kilo zwaar vuurwerk in beslag bij doe-het-zelver in Vught

112

21 dec 2020, 15:30

Nu het kopen van vuurwerk door het verbod geen optie meer is, slaan sommige mensen dan maar zelf aan het knutselen, met mogelijk levensgevaarlijke gevolgen. De politie vond in een schuurtje aan de Jagersweg en in een woning aan de Hageland in Vucht maar liefst 500 kilo zwaar vuurwerk. De 46-jarige bewoner van de woning is aangehouden op verdenking van het fabriceren van het vuurwerk, meldt de politie. Lees ook: Vuurwerkhandels mogen ook licht vuurwerk niet verkopen

Levensgevaarlijk

Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op een veilige plaats tot ontploffing gebracht. Daarmee is een mogelijke ramp voorkomen, aldus de politie. "Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag zijn risicovol. Je zult maar naast iemand wonen die honderden kilo’s in huis heeft opgeslagen." Beeld: Politie.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.