Terug

Volg Hart van Nederland

Politie gaat beelden van rellende boeren delen als zij zich niet melden

Politie gaat beelden van rellende boeren delen als zij zich niet melden

nieuws

2 juli 2022, 10:27

De politie is van plan om beelden te delen van de rellende boeren die zich hebben misdragen bij de boerenacties van de afgelopen week. Dat vertelt politiechef Janny Knol van politie Oost-Nederland aan tafel bij Op1. "Er zijn incidenten geweest de laatste paar dagen die ver over de grenzen zijn heen gegaan. Het is echt menens nu."

Volgens de politiechef zou het dan vooral over vernielingen, intimidatie, opruiing en mishandeling. "Dat zijn allemaal incidenten waar voorlopige hechtenis op staat. Daarom hebben wij, met toestemming van het Openbaar Ministerie nu de geblurde beelden gedeeld."

Het zou dan vooral gaan over boeren die dinsdag bij het huis van stikstofminister Van der Wal door een politieblokkade braken.

Herkenbare beelden

Wel krijgen de boeren de tijd op zichzelf te melden op het bureau. Als de verdachten zich woensdag nog niet hebben gemeld worden de beelden herkenbaar online gezet. "We willen de mensen die we zoeken aanhouden en voor de rechter zien te krijgen. Ze hebben echt grenzeloos gedrag vertoond en dat kan echt niet."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.