Terug

Volg Hart van Nederland

Politie Arnhem verwijdert 'te ruig' Facebookbericht met als Zwarte Piet uitgedoste agenten

Politie Arnhem verwijdert 'te ruig' Facebookbericht met als Zwarte Piet uitgedoste agenten

Politiek

23 nov 2017, 12:30

Dondermorgen plaatste de politie van Arnhem een foto op Facebook met een aantal als Zwarte Piet uitgedoste agenten. Nadat commotie ontstond over de afbeelding is het bericht offline gehaald. "Achteraf gezien is het niet handig geweest om als politie een foto te plaatsen waaruit je zou kunnen opmaken dat we partij zouden kiezen in de discussie. Iedereen moet op de politie kunnen rekenen: voorstanders en tegenstanders en mensen die er geen mening over hebben'', verklaart de politie. Volgens de verklaring vindt het korps ook het gedicht met de tekst "Vandaag zijn wij bewapend met pepernoten, wees dus lief, anders krijg je op de kloten.'' dat bij de foto stond "te ruig". Ze bieden achteraf hun excuses aan. De foto en het gedichtje veroorzaakten een stroom aan reacties van voor- en tegenstanders van de zwartgekleurde pieten. De agenten waren verkleed vanwege een sinterklaasmiddag voor kinderen van het personeel. Volgens de politie waren er ook twee blauwe pieten, maar die stonden blijkbaar niet op de foto.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.