Terug

Volg Hart van Nederland

Petitietekenaars pleiten voor landelijk meldpunt dood gevonden huisdieren

Dieren

27 jan 2019, 20:53

Niet weten of je vermiste huisdier nog leeft, of dat hem of haar iets is overkomen. Dat gebeurt helaas nog te vaak. Daarom is Rieke Oosterveld een petitie gestart voor een landelijk meldpunt voor dood gevonden huisdieren. Vermiste dieren die doodgaan, bijvoorbeeld omdat ze worden aangereden, worden vaak begraven door Rijkswaterstaat of een overheidsinstantie. Dit gebeurt zonder dat het baasje op de hoogte wordt gesteld, waardoor nooit duidelijk wordt wat er met het dier gebeurd is.

Petitie

Die onzekerheid is verschrikkelijk, vinden veel dierenliefhebbers, daarom pleiten belangenverenigingen Waar is onze Angel? en Needy Dogs voor een landelijk meldpunt. Hun petitie is al ruim 8.000 keer getekend. Jolanda Schenk uit Bergentheim is er blij mee. Zij vond haar verongelukte hond Lady per toeval terug, begraven langs de kant van de weg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.