Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenrechtenorganisaties: 'De Perzische Kortsnuit lijdt door misvormde schedel'

Dieren

22 sep 2019, 20:57

Na de mopshond en het bulldogje is er nu ook aandacht nodig voor het doorfokken van de Perzische Kortsnuit. De snuit van deze enorm populaire kat is inmiddels zo plat aan het worden, dat dierenrechtenorganisaties de noodklok luiden en zondag starten met een campagne. "Het mismaakte uiterlijk is een regelrechte kwelling voor het dier", aldus een woordvoerder van Dier&Recht. "De katten worden bewust gefokt op een korte, brede schedel en een korte snuit. De katten lijden hierdoor aan benauwdheid, snurken, piepen en hoesten. Een eigenaar merkt dan alleen dat zijn kat een ‘rustig karakter’ heeft en veel slaapt." Lees ook: 'Koop geen kat die gefokt is met een afwijking' Op de kattenshow in Ede zijn ze van mening dat het al veel beter gaat met de Perzische Kortsnuit, maar dat het tijd nodig heeft voordat de kenmerken helemaal zijn verdwenen. "Een te platte neus, keuren wij niet goed op een show. Wij zijn zeker alert op extremen", aldus Hans Nolting van de Nederlandse Raskatten Vereniging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.