Terug

Volg Hart van Nederland

Winkeliers Alphen worden 'schijtziek' van poepende duiven: 'We zijn de Dam niet!'

nieuws

1 juni 2022, 23:12

Schijtziek worden ze ervan, een aantal winkeliers in Alphen aan den Rijn. Hun winkelcentrum De Herenhof wordt al een tijdje geteisterd door duiven, die gevoerd worden door voorbijgangers. De beesten poepen de boel onder en vliegen de winkels in. De winkeliers hebben nu verbodsborden opgehangen, maar daar is de gemeente voor gaan liggen.

Monique de Feijter is penningmeester van de winkeliersvereniging en eigenares van kledingzaak de Heeren van Alphen. Ze heeft het helemaal gehad met de duivenoverlast. "Mensen blijven ze voeren, zelfs de bewoners van de appartementen boven het complex gooien eten naar beneden. En die duiven blijven dus maar terugkomen!"

Afschrikken

Monique hoopt dat de verbodsborden de argeloze duivenvoerders afschrikt. Als ze tenminste mogen blijven hangen van de gemeente. "Wij begrijpen dit initiatief waarmee de winkeliersvereniging overlast van vogels en ongedierte wil tegengaan. Het is echter niet toegestaan om borden in de openbare ruimte op te hangen zonder toestemming van de gemeente. We gaan het gesprek aan met de winkeliersvereniging over het bord en over de beste oplossing voor het beperken van overlast van vogels op deze plek.", aldus een woordvoerder tegen Hart van Nederland.

Maar... zo lang de gemeente niet ingrijpt blijven de borden hangen. En komt er hopelijk op korte termijn een andere oplossing voor de duivenoverlast. Iets waar raadslid Evon Zevenbergen, van Nieuw Elan, al langer mee bezig is. Hij riep het gemeentebestuur in september 2021 al op om een plan te maken tegen de overlast van meeuwen, duiven en (zwerf)afval in het centrum, met als suggestie zo’n voerverbod. "Daar is tot nu toe nog niet veel mee gebeurd. Er wordt alleen preventief afval weggehaald."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.